Als je nog vragen hebt of meer informatie wil over Kribbeliet uit Poppel of Nininakri uit Ravels kan je steeds telefonisch contact met ons opnemen.


 Contacteer ons  Log in Ouders

Praktisch

Hoe werken Nininakri en Kribbeliet? Hoe ziet een doorsnee dag er bij ons uit? We doen het graag uit de doeken. Zo krijg je een leuke inkijk in de wereld van onze kinderopvang en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Een kinderopvang kiezen

Een goede kinderopvang kiezen voor je kind is niet makkelijk. Je wil namelijk dat hij of zij in goede handen is. Om je te helpen bij deze belangrijke keuze kan je ons kinderdagverblijf (na afspraak) bezoeken en de nodige informatie omtrent onze werking en ons opvangaanbod verkrijgen. Je kan voor de opvangdatum een moment afspreken om jouw kindje even te laten wennen aan zijn of haar nieuwe verblijf. Neem daarvoor zeker een keertje contact met ons op.

Dagindeling

Bij Nininakri in Ravels en Kribbeliet in Poppel werken we volgens een vast dagschema. Zo weten de kindjes ook goed waar ze aan toe zijn. Hoe ziet zo’n dag in onze kinderopvang eruit? We geven je graag een overzicht. 

  • 7 uur: De eerste kindjes komen! Kindjes die zelf hun boterhammen kunnen eten of hun flesje kunnen vasthouden, mogen tot 8 uur hun ontbijt in de crèche nog nuttigen. (Waarom de kindjes die dit nog niet zelf kunnen nog niet? Wel, omdat we in de vroege uurtjes nog niet al ons jufkes bij ons hebben. We kiezen ervoor om elk kindje te kunnen onthalen en dat kan niet tijdens het geven van flesje. De kleinsten moeten hun ontbijt thuis gehad hebben.)
  • 8 uur: De ontbijttafel wordt opgeruimd en de kindjes kunnen op ontdekking in de speelhoeken
  • Tussen 9 en 11 uur: Onze baby’tjes gaan op hun eigen ritme een dutje doen, spelen gezellig op de mat of worden lekker vertroeteld door de jufkes
  • 9.30 uur: De peuters eten lekkere stukjes fruit.
  • Tussen 10 uur en 11.30 uur: De peuters mogen zelf kiezen. Vrij spel of meedoen aan een activiteit rond het maandthema.
  • 11.30 uur: We schuiven onze voetjes onder tafel en krijgen een lekkere maaltijd voorgeschoteld. Soep, patatjes met groenten, vlees/vis/gevogelte en een dessertje
  • Tussen 12 en 13 uur: Net zoals op school, gaan wij na ons middagmaal nog naar buiten om te ravotten!
  • 13.30 uur: Bedtijd!
  • 15.30 uur: Als we allemaal zijn uitgerust is het tijd voor boterhammetjes en fruitpap en worden de speelgoedbakken weer ontdekt.
  • Tussen 15 en 18 uur: Daar zijn de mama’s en de papa’s alweer!!

Tarieven

Wij zijn een inkomensgerelateerd kinderdagverblijf. Dit wil zeggen dat het te betalen bedrag afhankelijk is van het inkomen van de ouders. De berekening van de financiële bijdrage is gebaseerd op de gezamenlijk belastbare beroepsinkomsten van het gezin en op het vooraf opgestelde opvangplan. +2 euro/volle dag of 1 euro/ halve dag voor pampers, doekjes, afvalverwerking en administratie. De basisbijdrage wordt berekend door input van de inkomens- en gezinsgegevens in de berekeningsmodule op de website van Kind en Gezin. De opvangkosten kunnen jullie fiscaal inbrengen met een max. van 11,20 euro per dag per kind.

Minimale aanwezigheid

Om een goede vertrouwensrelatie tussen jouw kind en de kinderverzorgsters op te bouwen, vragen wij een aanwezigheid van minimaal twee volle dagen + een halve (of vijf halve opvangdagen of een volle + drie halve opvangdagen) per week. Voor meer informatie kan u steeds contact met ons opnemen.